A darmstadti székhelyű iarigai (International Association of Research Organizations for the Information, Media and Fraphic Arts Industries) a média- és grafikai iparágak kutatószervezeteinek nemzetközi szövetsége, mely fórumként szolgál a tudományos és műszaki információk cseréjéhez azon kutatási területeken, amelyek támogatják a tudományos és ipari fejlődést, a szakosodást és a nemzetközi együttműködést. A iaragai szövetséget az elnök és egy hat tagból álló igazgatóság irányítja. Dr. Novotny Erzsébetet, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. kereskedelmi vezetőjét ennek az igazgatóságnak a tagjává választották.

Az egyesület jelenlegi rendes tagságát 19 ország 40 intézménye alkotja, valamint tiszteleti tagsággal is rendelkezik. Erzsébet 2005 óta vesz részt a szervezet tevékenységében, először az akkor negyvenéves iarigai tudományos konferenciáján előadóként vett részt, majd a következő években rendszeresen tartott konferencia előadásokat vagy társszerzőként szerepelt ezekben. 2010-től a konferenciára beérkező tudományos munkák bírálatával kezdett foglalkozni, a 2011. évi Magyarországon rendezett konferencia kapcsán pedig a rendezvény programbizottságának tagjaként részt vett az előadásra alkalmas tudományos cikkek kiválasztásában, a színvonalas és változatos konferenciaprogram összeállításában. 2012 óta a negyedévente megjelenő JPTMR (Journal of Print and Media Technology Research) című, az egyesület által kiadott folyóirat tudományos tanácsadó bizottságának is tagja. Erzsébet fontosnak tartja, hogy az egyesület kiadványai és konferenciái továbbra is a lehető legmagasabb tudományos színvonalat képviseljék, ebben szeretne az eddigiekhez hasonlóan együttműködni. A kutatási témák és területek közül a környezetkímélő, költséghatékony, jó minőségű termékelőállítás lehetőségeinek kutatását, az ezekre vonatkozó eredmények megosztását szeretné előtérbe helyezni.

Munkatársunknak, Erzsébetnek sok szeretettel gratulálunk a nemzetközi szinten is magas rangú elismeréshez, és munkájához további sok sikert és jó egészséget kívánunk.