2021. július 30. Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. ezúton tájékoztatja a Tisztelt Részvényeseket, hogy a Társaság bolgár leányvállalata, a DIRECT SERVICES o.o.d. 50 % tulajdoni részesedésének értékesítési tranzakciója lezárult.

A bolgár hatóságok a tulajdonosváltást bejegyezték, a két millió eurós vételár az ANY részére kifizetésre került.

Szerencsés találkozásnak tekinthető, hogy a két cég tervei éppen egybeestek, így az ANY expanziós és  a bolgár informatikai piacon akkoriban erős pozícióval rendelkező Kontrax piacbővítő elképzelései eredményeként, 2005-ben az ANY a Power Solutions o.o.d.-vel, a Kontrax anyavállalatával alapított közös vállalatot Direct Services o.o.d. néven. A szófiai székhelyű társaság egyrészt a Nyomda képviseleti irodájaként, a különböző kártyaalapú megoldásainak értékesítésével foglalkozik, másrészt elindította saját DM üzletágát, harmadik pillérként pedig bevezette a bolgár piacra az ANY elektronikus archiválási megoldását. A Direct Services a közel két évtizedes megalapítása óta a bolgár piac komoly szereplőjévé nőtte ki magát.

„Igazi csapatmunka áll az elmúlt 16 év sikere mögött, amit a Direct Services-el együtt értünk el a bolgár piacon. A későbbiekben is szívesen dolgozunk majd együtt partnerként, további sikereket kívánunk az új tulajdonosoknak!
Az ANY hosszú távú célja a piaci jelenlétének megerősítése és folyamatos bővítése, ezzel a cégcsoport eredményének növelése, mindezt úgy látjuk biztosítottnak, ha új termékvonalak irányába nyitunk, főként az óriási tempóban fejlődő digitalizáció felé. A jövő innovatív technológiai megoldásaiba történő befektetéseink teszik majd lehetővé növekedésünket mind a hazai, mind az export piacokon. – fűzte hozzá a közleményhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.