2021. március 11. Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 2020. évi nettó árbevétele 27,4 milliárd Ft, ennek 42 %-a 11,7 milliárd Ft az export piacokról származik.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 2020-ban 27,4 milliárd Ft árbevételt ért el, amely 20%-kal kevesebb az előző év hasonló időszakához képest, a koronavírus okozta gazdasági helyzetben visszaestek a papír és kártya alapú okmányrendelések, emellett a 2019. évi választási munkák forgalmának kiesése is oka a csökkenés mértékének. Az export tevékenység továbbra is erős, 42%-os arányt képviselve az exportárbevétel 11,7 milliárd Ft-ot tett ki. A konszolidált EBITDA 2996 millió Ft, a tárgyidőszak nettó eredménye 785 millió Ft, 38%-os csökkenést jelent bázisidőszakhoz képest. Az Igazgatóság 55 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.

Nyereséges esztendőt tudhatunk magunk mögött, annak ellenére, hogy a részvénytársaság megalakulása óta soha nem szembesült olyan kihivasokkal, mint 2020-ban. 6,7 milliárd forinttal csökkent az árbevétel, egy olyan esztendőben, amely növekedést igért, erre alapoztuk terveinket. Tavaly március első napjaiban sikerült olyan döntéseket hozni, amelyek egyszerre tették lehetővé a munkahelyek és a pénzügyi stabilitás megőrzését. A részvényesek egyhangulag elfogadták, hogy lojális és jól felkészült dolgozóink biztonsága egyetlen pillanatra sem kerülhet veszélybe. Termékeink piacait lelassította a járvány, így több idő és energia jutott a technológia és a kapacitások fejlesztésére. Így jó csapattal, stabil pénzügyi háttérrel, és a legkorszerűbb technológiával felkészülve várjuk az egészségügyi válsághelyzet megszünését és a gazdaság  élénkülését Magyarországon és a jól fejlődő exportpiacokon.” – fűzte hozzá a jelentés közzététele során Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt vezérigazgatója.