Bejelentkezés

Okmánykártya, e-ID

eID_2Magyarországon 2016. január 1-jén megújult elektronikus személyazonosító igazolvány került bevezetésre, amelyet az ANY Biztonsági Nyomda által vezetett konzorcium szállít.

Az ujjlenyomatot is tartalmazó kontaktus nélküli chipkártya nem csak biztonsági megoldásaiban újult meg, hanem számos elektronikus funkcióra is alkalmas, használható elektronikus aláíráshoz, adó- és társadalombiztosítás azonosításhoz, valamint e-úti okmányként is alkalmazható. Az új okmány szűk hét hónap alatt készült el; a világon sehol nem készítettek ilyen rövid idő alatt ilyen komoly biztonsági funkciókkal rendelkező okmányt. A megújult személyazonosító igazolványt 16 biztonsági elemmel védik, többek között Braille-írással, transzparens hologrammal, biztonsági alnyomattal, változó lézerképpel, lézergravírozott okmányszámmal, metalizált hologrammal, optikailag változó tulajdonságú ábrával és kétdimenziós vonalkóddal.

Referenciák

Az ANY Biztonsági Nyomda köszönhetően a több mint 160 éves biztonsági nyomtatványok területén szerzett tapasztalatának, tevékeny szerepet vállalt a magyar rendszerváltás utáni sikeres okmányreformban. A Társaság biztonságtechnikai és műanyagkártya technológiai képességeit olyan referenciák bizonyítják, mint az okmányreform keretében kiadott – a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő – konzorciumban gyártott személyi igazolvány, vezetői engedély, gépjármű törzskönyv, az albán és izlandi vezetői engedély gyártása illetve megszemélyesítése.

A Nyomda készen áll decentralizált megszemélyesítésére alkalmas kitöltőrendszerek telepítésére, az okmányok ellenőrzéséhez szükséges berendezések és informatikai megoldások valamint egyedi fejlesztésű biztonsági adalékok szállítására.