Ír kormányzati szervezettel kötött szerződést az Állami Nyomda

Főoldal/Hírek/Céghírek/Ír kormányzati szervezettel kötött szerződést az Állami Nyomda

Ír kormányzati szervezettel kötött szerződést az Állami Nyomda

Az Állami Nyomda Nyrt. szerződést kötött az ír Szakképzési és Munkaügyi Hatósággal okmánykártyák szállítására. Az Állami Nyomda az Európai Unió hivatalos lapjában megjelent, nemzetközi tenderen nyert a három évre meghirdetett pályázaton, amelynek becsült értéke a kiíró szerint, több mint nettó 100 millió Ft (402 228 EUR). Az újabb megrendelés megerősíti a cég legutóbbi gyorsjelentésében napvilágot látott tendenciákat, azaz az export, valamint a biztonsági termékek és kártyák gyártása terén tapasztalt növekedést.

Az Állami Nyomda hazai és külföldi okmánygyártási és megszemélyesítési referenciát felmu-tatva, nemzetközi versenytársakkal szemben nyert tendert Írországban. A Társaság az ír kormány Szakképzési és Munkaügyi Hatósága (FÁS- Ireland’s National Training and Employment Authority) számára gyártja a biztonsági elemekkel ellátott Safepass kártyákat. Az ír kormányzati szervezettől a hologrammal és fényképpel ellátott kártyákat azok az építési területeken dolgozó személyek kapják, akik sikeresen végzik el azt a tanfolyamot, amelyen elsajátíthatják a munkavégzéshez szükséges egészségvédelmi és biztonsági alapkövetel-ményeket. A megszemélyesített kártyákat az Osztrák Posta (Österreichische Post AG) szál-lítja Írországba, így a Társaság alvállalkozójával együtt komplex megoldást nyújt.

A stratégiai célkitűzéseknek megfelelően, dinamikusan növekszik az Állami Nyomda export-árbevétele, amely 2006-ban a teljes árbevételhez viszonyítva meghaladta a 12%-ot úgy, hogy több mint 1,2 milliárd Ft-tal emelkedett a bázis időszakhoz képest. Az elmúlt időszak-ban a Társaság a magyar okmányokon kívül Albániába is gyártott kártyaokmányt. Tiranában a vezetői engedélyek szállítása mellett – alvállalkozóként – az Állami Nyomda befejezte az albán okmánymegszemélyesítő központ bővítését is. A Társaság Magyarországon kívül, Szlovákiába is értékesít európai egészségbiztosítási kártyákat. A szlovák kártyákat meg-személyesítés után kísérőlevéllel együtt borítékolja és szállítja. Az albán, a szlovák és az írországi tender elnyerése is bizonyítja, hogy a Társaság biztonsági kártyaokmányai és meg-személyesítési tevékenysége nemcsak Magyarországon és a környező országokban, hanem Európa más országaiban is versenyképes.

Állami Nyomda Nyrt.

További információk:
Zsámboki Gábor általános vezérigazgató-helyettes Telefon: 4311 222

Letöltések

2007-02-15T00:00:00+00:00